Teeling vs Herrema 19de hole

canon_52.pngDe finale van de CANON Matchplaycompetitie om de Joop van der Fliertrofee is bekend. Die zal gaan tussen Michiel Teeling en Foeke Collet. Benieuwd naar de details van de halve finale tussen Michiel en Sietse?

Spanning op de Noordwijkse

In de wandeling van tee naar green op de 12e van de Noordwijkse had ik eigenlijk al vrede met een nederlaag hoewel het verschil in holes op dat moment niet eens zo groot was. Maar ik won de 12e met een par. Hole 13 was voor Sietse (tap in birdie) en van hole 14 maakten we allebei een potje, maar Sietse won ‘m wel: 3 down was ik na de par 5 tegen de wind in. Wind? Ja die was er zeker. Kracht 8.

Op de eerste negen was het spel van Sietse (hcp 5) al veel beter geweest. Birdie op 1, ook wel af en toe een minder schot maar solide was het zeker. Ik maakte birdie op 10 om toch weer een beetje terug te vechten en meer dan 3 down stond ik de hele partij niet.

3 down dus na de 14e en inmiddels waren we toch ook behoorlijk doorweekt van de regen die af en toe horizontaal over de baan heen kwam. En het was nog wel zo’n mooi weer geweest in de dagen die voorafgingen aan onze halve finale-partij. Op 15 een birdie voor mij en Sietse miste net, dus 2 down, maar pas op 16 ging Sietse echt de mist in. Een snelle putt met wind mee betekende dat ik de hole won en dat ik nog een kans had.

Op 17 was het tee-shot van Sietse voortreffelijk en miste ik de green. Na een behoorlijke chip had ik een onmogelijke putt, maar, zoals zo vaak als het echt moet, gebeuren er soms de gekste dingen; de putt viel. Sietse had twee putts om de hole te halven en de wedstrijd te winnen, maar bleek compleet verrast. Uit het lood geslagen door wat er op 16 gebeurde en nu was de match all-square.

Ook ik weet wat choken is, zo bleek maar weer op de green van 18. Een putt van een meter voor de overwinning duwde ik naast de hole en dus gingen we door naar hole 19. Een par was uiteindelijk voldoende voor de zege, helemaal omdat Sietse nu echt de kluts kwijt was. De overwinning was zo dichtbij geweest, maar met de finish in zicht was Sietse in elkaar gezakt. Ongeloof bij ons beiden. Was dit echt gebeurd?

Snel keken we hoe Luiten ervoor stond in Spanje. Op twitter stond dat hij net een albatros had gemaakt en in het clubhuis keken we hoe hij z’n ronde afmaakte. Wat een vreemde matchplay wedstrijd hadden we achter de rug.

Sietse, bedankt voor deze ronde. Het was zeldzaam spannend en uiteindelijk ook erg gezellig. Op naar de finale tegen Foeke!

Michiel Teeling