Teeling vs Van der Zaag 19de hole

canon_43.pngWas het van hoog niveau? Nee. Was het spannend? Zeker weten. Na 9 holes all square, na 18 holes all square. De omstandigheden moeilijk. Windkracht 6 en de rough zoals vaker in dit jaargetijde op de Noordwijkse behoorlijk pittig. Normaal gesproken ben ik in het voordeel op mijn thuisbaan en al helemaal als het stevig waait. Tegen Ruben viel dit mee. Of tegen. Het is maar net hoe jet het bekijkt.

Ruben had als tactiek om veel ijzers vanaf de tee te slaan, vaak ijzer 3. Hij lag dan meestal op de fairway, maar moest op de koop toe nemen dat hij dan de green niet in 2 kon halen. Overigens is de Noordwijkse Golfclub een attractie rijker. Links van de fairway van 7 staan tientallen schapen te grazen onder de bomen. Ruben sloeg z’n bal vanaf de tee links tussen de bomen, maar herstelde knap door een pitching-wedge over de schapen heen te slaan!

Tijdens de ronde dacht ik vaak: goh wat heeft Ruben (hcp 14) een mooie swing. Z’n swing is eigenlijk mooier dan z’n handicap. Dat wat bij de meeste NVGJ’ers juist andersom is. Ruben maakte par op 4, 6, 14 en na een prachtig schot op de moeilijke 17de . Door die par was de match in balans en nadat we allebei knap bogey maakten tegen de wind in op 18 gingen we door naar hole 1.

Daar belandde de afslag met de vertrouwde ijzer 3 in de duinen ruim links
van de fairway. Ik maakte par en dus was de wedstrijd beslist. Uitgewaaid genoten we nog na onder het genot van een sateetje en een biertje in het clubhuis. Ruben is nog niet zo lang lid van de NVGJ, (het een-na jongste lid) maar absoluut een aanwinst. Ook wel fijn dat ik na jaren niet zelf meer de jongste ben van de club. Op naar de volgende ronde!

Het was leuk!

Voor een rondje op Noordwijk mag je me altijd wakker maken Michiel! Maak als je dat doet, geef me dan wel even de tip om op hole 1(9) iets meer op rechts te mikken!

Succes in de volgende ronde!

Groeten, Ruben