Sasma sponsort!

De NVGJ heeft er vanaf 2018 een nieuwe sponsor bij. De onderneming heet Sasma en is in Zoetermeer gevestigd. Sasma koopt en verkoopt wereldwijd alcohol van hoge kwaliteit. De inkoop vindt in meer dan tien landen plaats, zo dicht mogelijk bij de afnemer. In Azië bijvoorbeeld wordt de alcohol gemengd met 40 tot 60% Himalaya-water om er vodka mee te maken.

Behalve aan bedrijven waarvoor de alcohol een basisgrondstof is zoals distilleerderijen van whisky en andere dranken, wordt alcohol ook in diverse andere bedrijfstakken gebruikt. Om er een paar te noemen: de cosmeticabranche, de parfumproductie en de voedingssector kunnen niet zonder alcohol waarvan het percentage varieert tussen de 96% en 99,9%.

Maar ook de electronica- en mobiele telefoniefabrikanten hebben alcohol nodig voor het schoon en stofvrij maken van hun producten.

De alcohol wordt op haar beurt van een grote variëteit producten gemaakt. Dat kan zijn van diverse graansoorten, maar ook van aardappelen, appel en natuurlijk van druiven. De verkoop is streng gereguleerd zowel kwalitatief door organisaties als de Amerikaanse FDA als door de instanties die zich met de accijnsheffing bezighouden.

Sasma heeft naast de Nederlandse vestiging een tweede kantoor in de Amerikaanse staat Connecticut. De twee vestigingen zetten samen naar verwachting in 2018 meer dan 100 miljoen liter alcohol om. Het bedrijf kent de afgelopen jaren een forse omzet- en winstgroei.

Voor de link: Sasma