Olympus - het verslag

ALVLeoPaashaads.jpg

Hoe de Paashaas te vermoorden

Het is me de titel wel. Jezus Christus nogantoe aan de vooravond van Pasen. Hoe de Paashaas te vermoorden…!? Laten we eenvoudigweg bij het begin beginnen. Donderdag 29 maart. Tweede officiële wedstrijd van de 24-jarige NVGJ, plaats van handeling GC De Hoge Dijk, ofwel Olympus, ofwel de plek waar je kunt overlijden of/om toch nog levensgered kunt worden in het vlakbij gelegen AMC. Of, bv bij vals spel kunt worden opgesloten in het jeugd-detentiecentrum naast hole 5. (foto RT)

Dit alles om goed voor onszelf te zorgen – per slot van rekening wilden wij een hele ronde golfen – en ons maatschappelijk verantwoord goed gedragen.

Tot zover.

Olympus. De Hoge Dijk. Ooit speelden wij daar voor de NGF-Competitie. Toen wij daar met ons team voorspeelden om de baan en de omstandigheden te leren kennen, vroeg onze captain bij het etentje waarbij frites werd geserveerd: “Heeft u ook zalf?” Zonder blikken of blozen kwam er binnen een minuut een kuipje mayonaise op tafel. Klasse. Compliment aan de bediening.

Persoonlijk hadden wij nog nooit van die vergelijking gehoord. 
De bediening op De Hoge Dijk, dan wel GC Olympus, was zo veel jaren later nog steeds, zo niet meer, van grote klasse. Klasserijk, kundig, charmant en nog mooi ook.
Dit gezegd hebbende: de golfbaan, gelegen pal achter het levensreddende AMC, mag dan geen Olympus te beklimmen hebben – want de baan is zo vlak als een boterham met kaas –  maar bezit zekere kwaliteiten. De belangrijkste is gelegen in de greens. Wat een paradijs! Bloedsnel. Geweldig in het houden van de lijn. Wat wil een golfer nog meer? ! Ze waren de 29e maart 2018 geprikt en bezand, maar toch… super! Natuurlijk, iedereen maakte  wel een drie- of een vierputt. Kwestie van niet goed opletten. Evenwel, bij grote oplettendheid, wetend wat er aan de hand was, kon een goede putt geweldig succes opleveren.

De winnaar in de A-categorie heeft daar snel lering uit getrokken en nogal wat rake putts geproduceerd.

Horende de talloze analyses na de ronde daarover “zo verschrikkelijk veel drie-putts” kon het eigenlijk niet missen in de prijzen te vallen.

Evenwel: 35 punten. Is dat zo’n geweldige score? Bij de NVGJ is dat vaak wel het geval. Jammer, dat kan beter.
De overall winnaar van de tweede wedstrijd van het enorm lange seizoen (32 wedstrijden op de kalender van 2018) kende ook zijn problemen op De Hoge Dijk van GC Olympus. Zoals een bal in de bunker die werd tegengehouden door de hark waardoor een onmogelijke downhill ligging overbleef – met een streep op de kaart als gevolg, huilie, huilie.
Vervolgens kende hij nog een laffe aanval van yips bij een kut-puttje van 30 cm die naast ging: tweede streep! Huilie, huilie encore. Evenwel een slot met een solide par en 35 puntjes, goed voor 350 punten op de Order of Merit en – misschien, en ja naar later bleek nog 30 meer –  zo werd de Paashaas tot leven gewekt. Om hem later te vermoorden. Daarover later meer.

De inspiratie om op De Hoge Dijk van GC Olympus goed te presteren was gelegen in de uitdaging op de heren Henri van der Steen en Martijn Paehlig. Grootheden allebei in onze vereniging, niet alleen door hun literaire konterfeitsels in magazines, kranten en onze site, maar ook als dominerende spelers in onze prachtige vereniging NVGJ. Heer Van der Steen, al jaren alom present en daarom kandidaat erelid, won twee jaar te reke de Order of Merit en rijdt rond in een Mazda uit een prijsklasse die niemand van onze leden kan/wil ophoesten. Heer Paehlig, getooid met een pet voorzien van het logo van The Masters, liet zich kronen met ‘twee uit twee”, zoveel als twee overwinningen uit de eerste twee wedstrijden voor de OoM van 2018 (eentje gespeeld in 2017). Van harte gegund Martijn en Henri, maar jullie vormen wel een uitdaging!
Dus toverden wij een The Masters ball-markertje tevoorschijn en speelden wij met de leden van het eerste uur Anna van Lennep en Pim Donkersloot een partij waarbij wij elkaar een gezellige dag bezorgden en op het scherp van de snede de punten bijeen sprokkelden om tenslotte de Paashaas om hals te brengen.

En verdraaid, het lukte.

Wij wonnen de Paashaas. Het leek op de goede oude tijd toen wij nog bij het ANP op de sportredactie werkten. Soms hadden wij een primeur voor Nederland. Daar kregen wij daar zo’n gigantische (stijve) kabouter van (Sorry, wij waren jong..). En wij maakten dan het gebaar ter hoogte van de paashaas die wij op Olympus mee naar huis kregen. Helaas, voor wij hem in de auto in de gordels legden was zijn nek gebroken. Hij bleek vermoord bij het maken van de foto voor onze NVGJ-site. Hij smaakt trouwens heel lekker.

De gelukkige winnaar, Leo van de Ruit 

#FakeNews

Net een mailtje ontvangen van Anna van Lennep. Nee, niet over onderstaande jeugdgevangenis met bewoners van een zeker ras, wel over het NVGJ Magazine. Anna was verdrietig. Won in 2016 de Order of Merit in B en zag daar in onze Hall of Fame tot haar ontsteltenis de naam van Ruud Taal staan.

Mea Culpa.

Maar ik ben er gewoon van uitgegaan dat op onze onvolprezen site louter waarheden en kloppende feiten staan. Niet dus. Fake News zelfs! In onze Hall of Fame, hier op deze site, staan gewoon Martijn Paehlig (A) en Ruud Taal (B) vermeld als winnaars OoM 2016. Het jaar 2017 wordt nog helemaal niet vermeld, maar die twee namen blijken ook niet te kloppen. Moet dus zijn Henri van der Steen en Anna van Lennep. Onze archieven blijken sowieso bijzonder matig. Hoog tijd om een en ander eens goed in te richten. Al was het alleen maar om Fake News te voorkomen!

De Russen?

Ongelooflijk, hoe ver die lange arm van de ‘troll-farm’ in het Kremlin reikt. Ze hebben zelfs de NVGJ-site kunnen infecteren met feiten die niet kloppen! Overigens wel een goed idee om de inrichting te verbeteren. Maar Eric, werd Ron Peereboom Voller in 2017 geen winnaar in de B-categorie? Zo raken de Russen zelfs in de war. Kill the Fake News!

2016

Klopt helemaal Hans, maar het ging om 2016. Daar stopt ook onze geschiedschrijving. Wat betreft de Joop van der Flier Schaal zelfs al in 2015.

Maar ik zie net dat je alles keurig hebt aangepast. Prima!

Het putten!

Lieve Leo, jouw putts waren fenomenaal! Heb er met verbazing naar gekeken en van genoten. Overigens vind ik het wel erg zoet dat je het hebt over „het jeugddetentiecentrum”. Het is gewoon de Marokkaanse jeugdgevangenis.