NVGJ-delegatie bezoekt Domburgsche

Domburgsche.jpegOp initiatief van oud NVGJ-voorzitter Pieter Landman bezocht een kleine NVGJ delegatie afgelopen week de Domburgsche Golf Links in Zeeland. Een afvaardiging waar ook Ruud Van Breugel en Friso Leunge deel van uitmaakten, speelde onder herfstachtige omstandigheden twee keer negen holes op de enige echte linksbaan van Nederland. “Puur linksgolf op een geweldige baan”, concludeerde Van Breugel die ondanks de wind en de regen een puike ronde speelde, met zelfs een birdie op hole 1.

 

Na afloop van de ronde werden de spelers hartelijk ontvangen door voorzitter Steven Molkenboer die nog eens uitlegde wat de Domburgsche Golf Links zo uniek maakt: “De opzet van de golflinks in Domburg is nog nagenoeg hetzelfde als 100 jaar geleden. Daarmee is deze baan de oudste van Nederland die nog in zijn oorspronkelijke vorm bespeeld wordt. Daarnaast is het de enige golfbaan in Nederland die vanaf de tee uitzicht biedt op zee en tenslotte is het de enige baan in ons land die voldoet aan alle kenmerken van een linksbaan: direct aan de kust, potbunkers, afwezigheid van bomen en de eerste holes die langs de kust lopen.”

Bij voorzitter Molkenboer stond het laatste bezoek van de NVGJ nog vers in het geheugen: “Het was niet alleen een zeer gezellige dag maar dankzij de leuke artikelen hebben we veel positieve reacties gehad, echt geweldig. We zien de NVGJ daarom volgend jaar heel graag nog een keer terugkomen op de Domburgsche!” Vanwaar akte.

Domburgsche

Wat een fantastisch nieuws! Volgend jaar weer fijn spelen op de Domburgsche! Gelukkig had ik vanmorgen al een „vooruitziende blik”. Ben vanmiddag vast gaan oefenen. De baan lag er fantastisch bij onder een strakke blauwe lucht met heel veel zon. Daarna lekker op het terras nog een drankje genuttigd. Een super dag gehad vandaag. Ik ben er klaar voor! Voor volgend jaar dan!