Mulder vs Landman 6&5

canon_56.pngOnze strijdvaardige oud-voorzitter wilde met de nieuwbakken schatkistbeheerder graag de strijd aanbieden op Rozenstein, de baan waar hij nog nooit had gespeeld. Het was een beetje wurmen om nog voor 1 mei een passende datum te vinden – op veel dagen was de baan dicht ivm competitie- maar op de dag, voordat ondergetekende een weekje naar Italië vertrok, was er wel een mogelijkheid.

Elke maandagochtend blijkt er echter op Rozenstein een officieuze inloop te zijn van heren op leeftijd. Je zou kunnen zeggen: een passende omgeving voor twee NVGJ-leden op leeftijd ware het niet dat dit Hema(Heren maandag)groepje in drieballen speelt en wij een matchplaywedstrijd.

Dus was het starten op hole tien. Pieter kreeg drie slagen op mij waarvan de eerste alhier. Dat mocht niet baten, 1 up. Het concentratieverlies bij Pieter als gevolg van de rommelige start resulteerde al met al in 4 down na de eerste negen holes.

Bij de turn aangekomen lagen er tien ballen in de spiraal waardoor we een lange gedwongen rustpauze leken te moeten nemen. Maar de caddymaster was ons ter wille en schoof ons tussen twee Hema-flights in waarna we alsnog aan hole 1 konden beginnen. Het juiste ritme bleef een probleem bij onze Royal-run organisator en na nog eens vijf holes was het gedaan met de wedstrijd.

Onder het genot van het briljante weer hebben we de ronde uitgespeeld waarbij alle privé/wereld-onderwerpen aan de orde kwamen. Rozenstein blijkt voor veel bezoekende NVGJ-matchplayers, uitgezonderd twee jaar geleden de heer Willem vdE en dit jaar Andy H tegen Ronald S, een brug te ver te zijn. Zou de reeds zes jaar durende musical Soldaat van Oranje op het naastliggende, voormalige vliegveld, Valkenburg de thuisspelers extra inspireren?

Hoe dan ook, u bent gewaarschuwd.

Taco Mulder