Van Leeuwen vs Klein Schiphorst 2&1

canon_54.pngOp de valreep van april werd de eerste ronde matchplay Klein Schiphorst - van Leeuwen gespeeld op de prachtige golfbaan in Zeewolde. Volgens de buienradar zou het vanaf 13,00 uur droog zijn. Dat zou mooi uitkomen, want de tee-off stond gepland om 13.20. Helaas hielden de weergoden zich niet aan de afspraak.

Regen en wind waren de hinderlijk ongenode gasten op toneel van de heroïsche tweestrijd. Maar de 10 jaar oude NVGJ regenbroek van Leon bleek nog uitstekend in staat de miezerregen te trotseren. Na een dramatische start op de eerste hole herstelde Klein Schiphorst zich knap. Na 9 holes stond het 5-4. Met andere woorden: elke hole werd door een van de twee gewonnen op de eerste lus. Enkel parren en bogeys stonden op de scorekaart.

Het hoge niveau bleek ook op de ‘tweede negen’ geen toevalstreffer. Lang verhaal kort: van Leeuwen wint met 2 en 1. Spanning dus tot aan de 17e hole. Hoog niveau, leuke wedstrijd, aangenaam gezelschap en een goeie borrel na afloop. Wat kan het leven toch mooi zijn.