KLM blijft Open trouw

Directeur Harm Kreulen van KLM Nederland maakte tijdens de feestelijke NGF-slotavond van 2017 in hotel Huis ter Duin in Noordwijk bekend dat onze nationale luchtvaartmaatschappij het Dutch Golf Open ook in 2019 en 2020 blijft sponsoren.Komend jaar is het de derde en daarmee tevens laatste keer dat het KLM Open Golf op The Dutch in Spijk plaatsvindt. Over welke baan het KLM Open in 2019 en 2020 mag huisvesten, zijn de geleerden het nog niet eens. 

Dubbel feest

Kreulen benadrukte ook nog even de bijzonderheid van het toernooi in 2019. Dat wordt namelijk de  honderdste editie van het Dutch Open Golf. Weliswaar vond de eerste strijd om de grote bokaal al in 1912 plaats. Maar door oorlogsomstandigheden vielen er een paar jaargangen tussenuit. Zodat in 2019 het mooi ronde getal van Honderd Opens wordt bereikt. Champagne!

Tevens viert de KLM in 2019 zijn eeuwfeest, zo liet Kreulen weten. In 1919 vond, onder wat we nu zeer primitieve omstandigheden mogen noemen, de eerste passagiersvlucht der KLM van Schiphol (het oude Schiphol welteverstaan) naar Londen plaats. Andermaal champagne! 

Namens het beruchte Hilversumse geslacht Van den Elskamp, decennia lang woonachtig op het Hilversumse Sportpark, kan ik daar nog een ‘eeuwfeest’ aan toevoegen. Mijn vader kwam in de zomer van 1919 van school na zes jaar lagere school. Hij wilde graag typograaf worden. Destijds mocht je pas gaan werken vanaf de dag dat je 13 jaar werd. U weet wel: het Kinderwetje van Van Houten.

Op loopafstand van het Sportpark bevond zich en bevindt zich nog steeds de Hilversumsche Golfclub. Daar konden ze altijd wel een caddy gebruiken. Zodoende heeft mijn vader als jochie van 12 in 1919 een half jaar gecaddied op de Hilversumsche tot hij op 20 januari 1920 dertien werd. Benieuwd of ook dit eeuwfeest nog champagne oplevert…   

wvde