Kleiburg - het verslag

Een onverwachte topdag op Voorne Putten

Het weer, een plaatje van een baan en een geweldig Indisch buffet.
Kortom, alles zat mee deze zonnige dag en de thuisblijvers zijn weer eens een heerlijke NVGJ dag misgelopen.Het was zeker 20 jaar dat ik voor het eerst (en laatst) speelde op Golfclub Kleiburg.
Toegegeven, het is even zoeken tussen de mammoet tankers, mega schoorstenen en olie opslag terminals, maar eenmaal gevonden wachtte een aangename verrassing.

Dat begon al met de ontvangst en introductie van de baan. Kleiburg heeft, met Vopak als hoofdsponsor niet geheel onlogisch, enkele tonnen gestoken in de renovatie van de baan. En dat terwijl de lay-out, combinatie van bosbaan met uitdagende open holes langs het Hartolkanaal al aanleiding voldoende zou moeten zijn om minimaal één keer per jaar hier een rondje te lopen.

Dat Hartolkanaal, diverse malen lonkend vanaf de teebox, kostte mij wel 2 balletjes maar dat werd na afloop ruimschoots gecompenseerd bij de prijsuitreiking. Kleiburg is niet alleen een bijzondere baan, maar investeert ook hard in de toekomst. Iedereen is daarom op 9 juni welkom bij de opening van hole 17.

Maar nu het mooiste van de dag: Er is nog hoop voor alle NVGJ’ers die er eigenlijk, net zoals ik, weinig van kunnen! Ruim negen maanden geleden besloot ik om mijn bijna 20 jaar oude clubs te vervangen. Maar het mocht weinig kosten omdat geen enkele set ooit aan mijn speelstijl zal wennen. Na lang speuren ontdekte ik een advertentie van de Aldi: een complete golfset met tas voor 299,- euro. Setje besteld en vervolgens in de hoek verstopt, vooral omdat ik ondertussen best wel aardig op tik was met mijn oude clubs.

Nu, maanden later, was het tijd om de nieuwe CRV-9 clubs (of CVR-9) eens uit te proberen. Op de driving-range was het nog wennen, de eerste holes verliepen stroef. Stroef bleek ook de knie van Hans Terol, die wilde maar niet los komen. René Brouwer, andere filghtgenoot, speelde wel goed en noteerde 18 punten op de turn.

Mijn start was matig met zes puntjes na vijf holes, maar toen begonnen mijn nieuwe metalen maatjes mij te begrijpen! Hole negen is een heerlijke par 3: 185 meter met water rechts voor de green en een bunker links. Nu sla ik normaal niet verder dan maximaal 180 meter met de driver, dus volle bak met de ogen dicht en… neary plus een par. Ondertussen werd René moe en had Hans vooral aandacht voor drie eitjes in de bunker van hole 11. We zouden ze later terugvinden in het buffet (…..grapje)

Ondertussen passeerden we hole 13, ook onlangs gerenoveerd en een plaatje, en naderden weer het bosrijke gedeelte. Vanaf hole 15 lukte alles, met als gevolg nog 12 punten op de laatste vier holes.
Kortom, ik ben uiterst tevreden met mijn nieuwe clubs, Bitcoins zijn tegenwoordig minder waard, en bleek met 35 punten ook nog eens de winnaar.

Dank iedereen voor de prachtige, zonovergoten ervaring. Dank Kleiburg, jullie hebben echt een hele mooie, uitdagende baan!

Het was een ouderwetse NVGJ ervaring, waarbij jullie mij in ieder geval een heerlijke dag hebben bezorgd. Wie weet hebben jullie ook een beetje van mij genoten -;)

Groet,
Onno Hansum