Jur & Linda: meedoen is belangrijker dan winnen

LindaJur.jpg

Rotary Club de Utrechtse Heuvelrug organiseert al vele jaren ééns per jaar een ‘fundraising’ golfwedstrijd voor het goede doel. Ooit was de opbrengst letterlijk bestemd voor de spreekwoordelijke waterputten in donker Afrika. Grote stimulator achter deze golfdagen voor het goede doel is het Rotary-lid Jur Raatjes, PR-manager van onze hoofdsponsor Mazda Motors Nederland.Jur is zelf een enthousiast golfspeler. In zijn lang vervlogen dagen als sportverslaggever bij RTL gaf hij commentaar bij het toenmalige Heineken Dutch Open Golftoernooi op de Hilversumsche.

 Inmiddels is Jur annex Mazda Motors Nederland al tien jaar sponsor van de Mazda Masters, de jaarlijkse Order of Merit competitie van ons Edele Genootschap.

Sinds drie jaar heeft de golfwedstrijd van de Rotary Utrechtse Heuvelrug de vorm van een Ladies Pro-AM. Veel deelnemers zijn vrouwelijke golfleraren, terwijl ook de nodige bekende Nederlanders en bekende (ex)-sporters uitgenodigd worden.

Sinds vorig jaar gaat de opbrengst van deze dag naar de Linda Foundation, de goede werken organisatie van Linda de Mol. Eveneens sinds vorig jaar is de Goyer G&CC in Eemnes de arena waar de celebraties en de gasten strijden om de rijk gevulde prijzentafel.

Celebrity’s

Dit jaar mocht de organisatie in totaal van 24 flights inschrijfgeld ontvangen. Dat waren onder meer gasten van leden van de Rotary Utrechtse Heuvelrug plus andere relaties van Jur en zijn medeleden.

Mazda had twee flights ingeschreven, die gevuld werden met auto- en golfjournalisten. In Mazda I fungeerde Elsemieke Havinga als celebrity. NVGJ-ers in deze flight: Eric Korver, Jur Raatjes en aanstaande NVGJ-er Ivar Cams. In Mazda II was de celebrity niemand minder dan Andy Houtkamp. Hij werd gesteund door Hans Botman, Willem van den Elskamp en de herintredende (!) NVGJ-er Hans van Sunder. Marcel Mayer fungeerde in weer een andere flight als celebrity.

Van de overige bekende Nederlander noem ik AZ-trainer John van den Brom, Jeroen Rietbergen (de man van Linda), Willy van de Kerkhoff en de voetbalanalisten Kenneth Perez en Toine van Peperstraten.      

Dave Stanfert Kroese was - zoals altijd bij wedstrijden van Jur - als wedstrijdleiding de rots in de branding. Hij had de teamhandicaps uitgerekend tot op drie cijfers achter de komma. Zulks bleek voor het bereken van de einduitslag geen overbodige luxe. Want de handicaps van de winnaars-équipe en het  runner-up team lagen uiteindelijk slechts 0,250 uit elkaar.

LindaCheque.jpg

Mooie dag, mooi bedrag

Maar ach, wie er wint doet er op zo’n mooie golfdag voor het goede doel toch eigenlijk helemaal niet toe, niewaar? Meedoen is belangrijker dan winnen.

Met als hoogtepunt van zo’n geslaagde dag het onthullen van de cheque. Naar de bankrekening van de Linda Foundation wordt binnenkort een bedrag van 23.560 euro overgemaakte. (dik duizend euro méér dan vorig jaar, aldus Jur). Hiermee kan de Linda Foundation dit jaar in de decembermaand ongeveer 400 arme gezinnen blij maken met bonnen voor Albert Heijn en andere nuttige waardebonnen, zoals tegoedbonnen voor de kapper en voor kledingzaken.

Jur, namens de meespelende NVGJ-ers bedankt voor de mooie dag en gefeliciteerd met het mooie bedrag.

Foto’s Eric Korver m.m.v. Ruud Taal, tekst WVDE