HORE!

HORE!

RTaal-deKaap.jpg

Op mijn overwinteradres in Zuid-Afrika glijdt veel langs me heen. Zeker nadat ik na een min of meer toevallige doorbladering van enkele digitale krantenvoorpagina’s constateerde dat ene heer Heuckeroth zo ongeveer het wereldnieuws-van-de-dag vormt. Ik heb me meteen voorgenomen om die nieuwsgierigheid op een iets lager pitje te zetten.Er zijn grenzen. Als er echt wat aan de hand zou zijn in Nederland, dan had ik waarschijnlijk wel gehoord via andere kanalen. Genoeg gepensioneerde NVGJ’ers aan de West Kaap dezer dagen om daarvan kond te doen.

Ek kan jou verseker, dit is pragtig hier. Elke dag son, ‘n aangepaste toilette skedule in verband met swak gevulde waterbakke (maar binne twee minute kan jy ‘n uitstekende stort, ‘n kwessie van voortydige skuim, dit kan net iets vir ‘tuis’ wees), maar in plaas daarvan wyn in oorvloed wat teen die kalwers klotst. Nee, dit verveeld nie vir ‘n oomblik nie.

En alhoewel ik hier geen eigen brievenbus heb, is de nieuwe NVGJ-kalender ook mij niet ontgaan. Vriend Paul Mansoor, onze huis-ontwerper, was zo vriendelijk een kleurproef op mijn digitale deurmat te deponeren. En zoals enkele collega’s reeds hebben aangekaart, er wacht ons dit jaar een hele klus. Wellicht is een spaarregeling met abonnementstarief een optie? Ik ontwaarde in de gauwigheid zelfs een bezoek aan Winterswijk. Een plaats die ik ooit zo afgelegen vond liggen dat ik ervandaan, op dienstreis, een ansichtkaart naar huis stuurde. Om van de overige vijfendertig afslagplaatsen (als ik goed geteld heb) die onze secretaris-generaal (dekt die titel wel de hele Hans Terol Henri?) bijeen sprokkelde nog maar te zwijgen. Afzien wordt het.
En toch, ik twijfel een beetje om het te vermelden, kun je merken dat Hans Terol tamelijk lang met ‘de’ griep onder de wol heeft gelegen. Want na invulling van mijn agenda prijken er zowaar nog enige lege plekken. 
Verdorie Hans, hoe leg ik dat thuis uit?

En was er verder nog iets vermeldenswaardigs de afgelopen weken? IJs en sneeuw dat ik gemist heb? Olumpische Spelen? Enfin, ik hoor het wel als ik weer thuis ben.

Tot dinsdag, 09:30 uur, bij onze voorjaarsreünie op de rede van Den Helder.

Ek sal weer daaraan gewoond moet raak.

Ruud Taal