Golfpersprijs voor Jan-Kees van der Velden

IMG_2142.JPG

Dit jaar had de Golfpersprijs een bijzonder tintje: winnaar Jan-Kees van der Velden was genomineerd voor een verhaal in Golfers Magazine, maar kreeg de Golf Pers Prijs 2017 uiteindelijk voor zijn hele oeuvre als veelzijdig golfjournalist: schrijver, analist, commentator voor radio en tv. Hij nam het in de eindstrijd op tegen Ruud Taal met zijn foto ‘Frozen’. (foto Martijn Paehlig)

In het juryrapport wordt Jan-Kees van der Velden als volgt in het zonnetje gezet: ”Denk je aan golfjournalistiek, dan denk je maar aan één man. Van wedstrijdverslagen tot diepgravende achtergrondverhalen en van radio-reporter in de baan tot tv-commentator in een Ziggo-studio. Hij beschrijft al 25 jaar met een scherpe pen en de laatste jaren ook met zijn karakteristieke stem de staat van het Nederlandse Golf. Daarbij komt dat hij aan bijna elke papieren en on-line-golfuitgave, die in de loop der jaren is verschenen, wel zijn bijdrage heeft geleverd. Kortom, een man die Nederlands Golf ‘ademt’ en het gehele golfjournalistieke spectrum bestrijkt”.

Waarna presentator Xander de Buisonjé een vrolijk filmpje aankondigt, waarin Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Jeroen Stevens, Gerard Louter en Martijn Paehlig de loftrompet steken over Jan-Kees, maar waarin de kritische noot ook niet wordt geschuwd.

Klik hier om de video te bekijken van de Persprijs Jan Kees van der Velden.

Felecidades Jan-Kees. 

Felecidades Jan-Kees.