Gerhard van Galen haalt Golfcentrum Weesp uit dip

Onze razende reporter Willem van den Elskamp schreef de redactie het volgende:

“De zon gaat weer schijnen op de Golfbaan Weesp”, zo laten Friso Verhoeve en Gerhard van Galen, de nieuwe eigenaren van Golfcentrum Weesp, weten aan verslaggever Tamar de Vries van De Gooi- en Eemlander. Haar stukje op de vierde regio-pagina van dit ooit zo prestigieuze dagblad (door krantenjochies, zoals tikker dezes, eind jaren ’50 steevast de Gooi- en Smijtlander genoemd) op woensdag 3 januari 2018 heeft dan ook als kop “Betere tijden voor Golfcentrum Weesp”.

weesp-golfbaan-1590x500.jpg

Medio 2016 ging Golfcentrum Weesp failliet. Met veel zelfredzaamheid – omstebeurt een stukje grasmaaien, geen geintje – hielden de leden de baan open. Opgericht in 1996 ligt deze negen holes par drie, par vier baan met zijn lengte van 1146 meter parallel aan het Amsterdam-Rijnkanaal, in de oksel van de Kanaalbrug tussen Weesp en Driemond. Rijdend over die brug en in de diepte glurend valt vooral het in neo-koloniale stijl gebouwde clubhuis op. Vanaf het terras op één hoog kijk je uit over de hele baan.

NVGJ-ers, die al wat langer meelopen, kennen Gerhard van Galen als de man die tussen 2003 en 2013 Golfbaan Het Regthuys in Winkel, in de kop van Noord-Holland, van de grond heeft opgebouwd. Destijds was Het Regthuys een negen holes baan met een unieke par-zes hole. Wie erin slaagde deze hole in par te spelen, won een fles Johnnie Walker Red Label met een inhoud van een gallon. En jawel, tijdens de eerste wedstrijd van ons edele genootschap in Winkel slaagde Friso Leunge erin hole acht in zes slagen uit te holen. Van Friso-met fles- moet nog ergens een foto zijn.

Drainage

Over de plannen van de nieuwe eigenaren met het Golfcentrum Weesp citeer ik verder Tamar de Vries. ”Verhoeve en Van Galen hebben per 1 januari het eigendom verworven van de 9 holes par 3 en par 4 baan in Weesp. Daar hoort ook het clubhuis bij. De 265 leden tellende Golfvereniging Weesp heeft afgelopen 1,5 jaar de baan met grotendeels vrijwilligers open weten te houden, waarvoor Verhoeve en Van Galen veel respect hebben. Het duo gaat aan de slag om de bespeelbaarheid van de baan in natte perioden te verbeteren. Hiervoor zal het komende jaar worden geïnvesteerd door onder andere nieuwe drainage aan te leggen en veel zand in de toplaag van de baan aan te brengen. Het doel is om de baan in Weesp voor heel Gooi en Eemland aantrekkelijk te maken”.

wvde