Finale Matchplay zaterdag op Houtrak

canon_53.pngNa twee enerverende halve-finales (zie desgewenst de verslagen elders op deze site) zijn de finalisten van de NVGJ Canon-Matchplay Competitie om de Joop van der Flier Trofee bekend. Friso Leunge moest op zijn home-course De Goyer het onderspit delven tegen Foeke Collet. Michiel Teeling bond op de 19e hole van Noordwijk (en dan bedoelen we de échte 19e hole, niet het clubhuis) Sietse Herrema aan zijn zegekar.

Foeke en Michiel hebben inmiddels in onderling overleg besloten dat zij aanstaande zaterdag (28 oktober) voor de finale-partij tegen elkaar in het strijdperk treden. Bij het krieken van de dag (half negen plaatselijke tijd) nemen zij op Houtrak de golfhandschoenen op in de strijd om de Joop van der Flier Trofee, die nu nog in handen is van Willem Schouten, de Canon-Matchplay kampioen van 2016.

Foeke heeft thuisvoordeel, want de Houtrak is zijn home-course. Bovendien is Foeke als verliezend finalist van 2016 ervaringsdeskundige in het spelen van zo’n eindstrijd. Michiel is met zijn lage handicap in principe de betere golfer. Kortom, het belooft een spannende pot te worden. En er is weinig koffiedik voor nodig om te voorspellen dat het alle kanten op kan.

Toeschouwers zijn welkom; de toegang is gratis.

Als er een winnaar bekend is, krijgt de kersverse Matchplay-kampioen de Joop van de Flier Trofee overhandigd door de wedstrijdcommissaris van de Matchplay-competitie. Officieel wordt de winnaar voor het front der troepen gehuldigd tijdens onze Eindejaarsavond op maandag 27 november op Anderstein.