Eric Korver

Eric Korver
Onze voorzitter Eric Korver neemt na de voorzittershamer
ook de column van Pieter Landman op de NVGJ-site over.

Even terug naar Gleneagles, naar de Ryder Cup van 2014. Magische sfeer op Grandstand One, de  tribune rond de eerste tee. Al vanaf zeven uur in de ochtend vermaken de fans zich, in de wetenschap dat ze zo’n vijf uur moeten wachten tot de eerste bal wordt geslagen. De sfeer is, zoals gezegd, geweldig. Er wordt gezongen, er wordt gedold, er wordt van alles bedacht om de tijd op een leuke manier te doden. Zodanig zelfs dat de spelers af en to eeven een kijkje komen nemen. Nieuwsgierig naar al dat lawaai op die volgepakte tribune.

Als de sterren van Team Europe en Team USA écht van start gaan, worden er speldenprikjes uitgedeeld naar het keurkorps van captain Tom Watson. Maar steeds met respect. Tot ene Patrick Reed het toneel betreedt, voor zijn match tegen Henrik Stenson. De stilte op Gleneagles wordt verscheurd door een vernietigende kreet. ‘Did you practice your putting Patrick?’
De roeper, aan het accent te horen wellicht een Ier, refereerde aan de gemiste korte putt waarmee Reed een dag eerder in de foursomes Europa een half puntje schonk.

Besmuikt gelach.
Voorzichtig geklap.
Oehhs en ooohhhs.

Reed.JPG

Patrick Reed houdt zich in, maar als hij op de zevende hole een prachtige putt voor birdie maakt, ziet hij zijn kans en houdt demonstratief de wijsvinger voor zijn mond. De jonge debutant op de Ryder Cup verslaat die dag Henrik Stenson, met 1up, en leidt in de volgende editie Team USA met een glansrol naar winst.

Diezelfde Patrick Reed werd zondag in de befaamde Green Jacket geholpen door Sergio Garcia, nadat de Texaan met een indrukwekkende voorstelling de Masters op zijn naam had
geschreven. Populair is Patrick Reed nog steeds niet. Over het waarom daarvan bestaan verschillende verhalen, de ene nog wat kleurrijker dan de ander. De juiste achtergronden zijn misschien niet te achterhalen. Maar je hoeft niet populair te zijn om een geweldige golfer te worden en grote toernooien te winnen. Dat heeft Patrick Reed inmiddels wel bewezen.

Zoals Patrick Reed inmiddels ook heeft bewezen dat het tussen hem en zijn putter wel goed zit. Mijn hemel, wat holede deze man een putts op de toch niet bepaald kinderachtige greens van Augusta.

De tickets voor de Ryder Cup later dit jaar op Le Golf National bij Parijs zijn binnen. Zondag zitten we weer op Grandstand One om de singles van start te zien gaan. De sfeer zal weer
magisch zijn op een volgepakte tribune. Er zal gezongen worden, en geroepen.

Patrick Reed zal er ook zijn. En niemand die het nog waagt te vragen of hij heeft getraind met zijn putter.