CANON Matchplay: Donkersloot vs Landman 2&1

canon_15.pngOp de veertiende van de Waterlandse Golfclub waren we beland. Met 2 up en nog 5 holes te gaan - hoewel die score er op dat moment absoluut niet toe deed - voelde ik me zoals alleen Cruijff dat onder woorden kon brengen: ‘Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt’.

Een rondje matchplay lopen met onze immer vrolijke en kletsende oud-voorzitter staat daar natuurlijk garant voor. En kuierend vanaf de 13e naar nummer 14 kom je daar op die toch verrassend leuke Waterlandse baan zomaar een paar legendarische foto’s tegen van Amsterdams beroemdste zoon, die voetbal en golf in zijn latere leven de perfecte combinatie vond om het leven groots en meeslepend te vieren.

cruijff_2.jpg

Eenmaal aangekomen op de afslag van nummer 14 word je ook nog prettig verrast met een Cruijff-wijsheid waar vele amateur golfers een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Of zoals wij het bij de NVGJ uitdrukken: ‘Elkaar een leuke dag bezorgen’. Nou, dat is Pieter en mij aardig gelukt.

Op de Cruijff-hole verkleinde Pieter de achterstand, maar begroef toch een hole later zijn aspiraties op de winst door op de fairway zijn bal letterlijk onder de graszoden te meppen. Op de 16e volgde nog een laatste stuiptrekking door de achterstand toch weer terug te brengen tot 1 down. De deur werd tot mijn eigen verbazing evenwel definitief dichtgegooid op de voorlaatste par 3 hole dankzij een mislukte afslag van de tee die wonderbaarlijk op de green belandde, terwijl Pieters afslag niet verder kwam dan halverwege de hole.

En dat was maar goed ook want met een slag extra voor Pieter op de achttiende was de kans groot geweest dat de match een verlenging gekend zou hebben. Nu werden de handen geschud op het hoogste punt van de Waterlandse, de green van de zeventiende. Dank Pieter voor een geweldige middag, die met een paar Sauvignon Blancs feestelijk werd afgesloten.

En nu aantreden tegen die andere oud-voorzitter: Charles Taylor, van wie ik weet dat ie ook Cruijffs tegelwijsheid en onze NVGJ-slogan hoog in het vaandel heeft staan. Dat wordt dus eveneens Een Gelukkige en Leuke Dag!

Pim